Парламентът решава за министерските оставки

Снимка: БГНЕС, архив

Проектът за решение за персонални промени в МС беше внесен вчера

Народното събрание включи в дневния си ред рокадите в кабинета, очаква се гласуване за тяхното приемане или отхвърляне.

Заседанието започна с кворум от 126 народни представители. В началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи рокадите в кабинета да са точка първа от дневния ред, след което предложението бе прието.

Проектът на решение за персонални промени в Министерски съвет беше внесен вчера.

Поискани са оставките на финансовия министър Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на министъра на икономиката Емил Караниколов, на здравния министър Кирил Ананиев и на министъра на туризма Николина Ангелкова.

За министър на финансите е предложен сегашния здравен Ананиев, за министър на икономиката е предложен Лъчезар Борисов, за вътрешен – Христо Терзийски, за здравен - Костадин Ангелов, а за министър на туризма - Марияна Николова.

Депутатите от БСП бурно възнегодуваха заради отсъствието на премиера от пленарна зала, който е инициатор на промените в собствения си кабинет. Народните представители от социалистическата партия на няколко пъти вземаха думата от трибуната, искайки обяснение за липсата на Борисов, който по техни думи не се е явявал в парламента от вече над година и половина. От БСП неколкократно репликираха управляващите с възгласи "Оставка, оставка!".

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева оправда действията на изпълнителната власт, заявявайки, че в залата присъстват няколко вицепремиери, които заместват пълноценно Бойко Борисов, чието местоположение остана неназовано.

От БСП започнаха със скандирания "Оставка" още в началото на пленарното заседание по време на декларацията на д-р Даниела Дариткова и продължиха с появята на вицепремиера Томислав Дончев, който впоследствие представи проекта на решение за персонални промени в Министерски съвет. /fakti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK