7 месеца затвор за кюстендилец, шампион по нарушения на Закона за движение по пътищата

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Кюстендил, е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия В.Т. за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Т. е бил многократно наказван по административен ред за нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени при управление на МПС. Освен това имал наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за шофиране след употреба на алкохол. Мъжът е бил лишен и от правото да управлява МПС за срок от петнадесет месеца.

На 18.03.2017 г. подсъдимият Т. бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“, в хода на която било установено, че вместо контролен талон носи връчено наказателно постановление за нарушение на ЗДвП, с изтекъл срок на плащане. Последвало изземване на свидетелството му за управление на МПС и издаване на заповед за прилагане на принудителна административна мярка до заплащане на дължимата глоба.

Близо година по-късно – на 20.02.2018 г и на 21.02.2018 г., подсъдимият Т., въпреки че бил в срока на изтърпяване на тази мярка, отново управлявал превозно средство – лек автомобил „Рено“. Образувано било досъдебно производство, което приключило с внасяне на обвинителен акт в Районен съд – Кюстендил. В съдебно заседание е било постигнато споразумение, с което на В.Т. му е било наложено наказание една година „лишаване от свобода“ и глоба в размер на двеста лева.

По-късно същия ден – на 21.02.2018 г. В.Т. пак бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ и тестван за употреба на алкохол. По надлежния ред било установено, че той се намира под влияние на алкохол – над 1,2 промила. За извършеното престъпление било образувано бързо досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил, приключило със сключено между страните споразумение.

Подсъдимият Т. се е съгласил да му бъде наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ и лишаване от право да управлява МПС за срок от дванадесет месеца.

Определенията на съда имат последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK