Титла за ансамбъла на пет обръча от Световното първенство в София

Снимка: БГНЕС

Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели титлата на пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика, което завършва днес в София. След вчерашните колебания в това съчетание, днес българските грации се представиха изключително в зала "Арена Армеец" и напълно заслужено стигнаха до златните медали, оставяйки зад себе си отборите на Япония и Италия, съобщава БГНЕС.

Българският ансамбъл, в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова с треньор Весела Димитрова, получиха оценка 23.300 за композицията си (14.700 трудност и 8.600 изпълнение), а на почетната стълбичка се наредиха още отборите на Япония (22.800) и Италия (22.550).

Победителките в многобоя от вчера - Русия, се представиха слабо днес и останаха на четвърта позиция с 20.325 точки. Във финала на три топки и две въжета българският ансамбъл завърши на шесто място. Родните грации допуснаха неточност в съчетанието си и получиха оценка 20.750 (13.400 за трудност и 7.350 за изпълнение). Този резултат им отреди шесто място в крайното класиране и не им позволи да спечелят трети медал от шампионата на планетата.

Победителки в дисциплината станаха гимнастичките на Италия с резултат 22.550, сребърните медали останаха за Русия (22.200), а на почетната стълбичка се качи и ансамбълът на Украйна с 21.400. По този начин България завършва Световното първенство по художествена гимнастика с три медала - злато и бронз за ансамбъла съответно от пет обръча и многобой, както и сребърен медал за Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн в отборното.

С представянето си в многобоя, българският ансамбъл спечели и квота за Олимпийските игри в Токио. Много похвали получи Българската федерация по художествена гимнастика за отлично преминалото домакинство на Световното първенство. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK