ВМРО се явя самостоятелно на парламентарните избори

Снимка: Infomreja.bg

Каракачанов коментира и проблема с оградата по границата с Турция

Красимир Каракачанов обяви решението на ВМРО категорично да се явят самостоятелно на тези парламентарни избори. Няколко имена за кандидатури за президент се обсъждат в партията, като Каракачанов не скри, че едно от имената е неговото.

Войводата обаче заяви, че президентството за него не е цел и той не е изкушен от този пост, тъй като вече е стигнал върха на своята кариера. ВМРО ще продължи да защитава идеи и каузи, а в национален план са нужни диалог, съгласие и ясни национални цели, обясни Каракачанов.

Припомняме, на първите парламентарни избори тази година ВМРО се явиха самостоятелно и спечелиха 3.64% от доверието на избирателите или 116 430 гласа, което ги остави извън 45-то Народно събрание.

За вторите избори на 11 юли ВМРО протегнаха отново ръка към бившите си вече коалиционни партньори от НФСБ, но и от "Воля" на Веселин Марешки. Като коалиция "Българските патриоти" трите патриотични формации завършиха с още по-нисък резултат от 85 796 гласа или 3.14%.

В студиото на БТВ Красимир Каракачанов коментира и проблема с оградата по границата с Турция, която бе изградена предимно по настояване именно на патриотите.

Оградата по нищо не отстъпва на всички други такива съоръжения и тя трябва да се поддържа, това се случва с пари. Това е мнението на бившия военен министър. Той припомни, че оградата е била построена през 2014 - 2015 година и всъщност е спряла сериозния мигрантски поток, тъй като преди нея България е била наводнена от мигранти, а София е била заприличала на малкия Пакистан.

Каракачанов се пита обаче какво е правило служебното правителство в продължение на шест месеца и защо едва сега се е сетило, че има пробойни по оградата на границата. Това е опит да се търси евтин дивидент, убеден е Каракачанов. "Вместо да се вайкаме дали трябва да се дадат тези 3-4 милиона, да продължим политиката на недопускане на мигранти", призова Каракачанов и допълни, че мигрантите от Близкия изток не трябва изобщо да се допускат на територията на страната, тъй като няма значение къде са били заловени - "ако са заловени в страната, те са си вечно твои"./ news.bg, бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK