ИТН: Няма как да стоим във властта, за да се договаряме с ДБ, Борисов и Доган

Снимка: БГНЕС, архив

Филип Станев: Никога не сме предлагали или обсъждали това име Петър Илиев като премиер

Пламен Николов, който е номиниран за премиер, беше наясно, че ще се занимава с тази дейност. Работим три години назад във времето с този човек. Това с Петър Илиев, който беше номиниран за правосъден министър, е единствената истина за Илиев. Никога не сме предлагали или обсъждали това име Петър Илиев като премиер, заяви Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група.

"Задавайте тези въпроси и на Иванов и Хаджигенов. Свидетел съм. Бях там, когато решихме този човек да е кандидат - премиер. Честна дума. Хаджигенов защо говори така. Този тип спекулации обърква целия разговор. Не може да влезеш в открита среща с Христо Иванов и ДБ да кажеш няма да искам министерски постове и 4 дни след това да прочетеш декларация и да кажеш трима от служебните министри искам да са в този кабинет. Ако ще си играем на усмихнати за пред обществото, няма да стане", подчерта Станев.

Отговорността за това, че няма да има отново управление няма да е наша. Не сме в тази власт за цел или облага. Ако не ни подкрепят, за нас не е проблем да си тръгнем. Да стоим във властта, за да се договаряме с Демократична България, Борисов и Доган, няма как.

"В предварителните разговори и с Мая Манолова и ДБ гледахме в сходна посока и после изведнъж вземете тези трима служебни министри. Хайде решете какво ще правите и го решете в пленарна зала", обърна се Станев към Демократична България.

"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко", каза каза пред БНР Филип Станев.

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят.

"Властта за нас не е самоцел... Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години".

Филип Станев допълни: "Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично".

Ще има редукция на министерства, поясни Станев. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK