Френското правителство подаде оставка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският премиер също е напуснал поста

Френският премиер Едуар Филип подаде оставка от поста ръководител на правителството, съобщи Елисейският дворец. С него се оттегля и цялото правителство, информира АФП. Филип е министър-председател на Франция от 15 май 2017 г.

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще има "нов екип" на правителството, потвърждавайки дебатът в медиите за предстоящи промени в състава на френския кабинет и не уточнявайки дали Едуар Филип ще остане министър-председател.

"Трябваше да направя избор за тръгване по нов път. Това са нови цели за независимост, преустройство, помирение и нови методи за тяхното прилагане. Зад това ще има нов екип", казва Макрон в интервю за медиите, без да дава никакви подробности относно евентуалните промени в кабинета.

Говорейки за Едуар Филип, който спечели изборите за кмет на Хавър в неделя, Макрон подчерта, че министър-председателят е свършил "чудесна работа" от три години.

"Проведохме важни исторически реформи - често в много трудни условия. Той провежда важни реформи и ние изградихме отношения на доверие, които от определена гледна точка са уникални за историята на Петата република", каза френският лидер. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK