Паркът на Сандански „приюти” 130 фотоса на Пирин планина

снимки: Община Сандански

Над 120 фотографии, направени от „птичи поглед” от височина 4000 м на Пирин планина, показаха днес от Дирекция „Национален парк Пирин” със съдействието на община Сандански.

Съвсем не на шега в първоаприлския ден секретарят на общината Лидия Матеева откри официално изложбата, като изрази изключителното си възхищение от професионализма и любовта на автора към планината.

Директорът на Дирекция „Национален парк Пирин” Валери Мечев сподели, че тази експозиция на открито е осъществена по проект на стойност близо 20 млн. лева, като се предвижда изграждането на Посетителски информационен център в Сандански до края на годината.

Самият фотограф Александър Иванов каза, че се е постарал да предаде чрез фотосите си начина, по който той възприема Пирин – по един различен начин, по който само птиците са виждали планината.

Автентичност и настроение на изложбата внесоха и малките „животни” от Първо основно училище „Климент Охридски”, които с нежните си гласчета направиха „разходката” из величествената „Пирин” изпълнена с настроение.

Сандански ще може да се любува месец на уникалната изложба, която е статична, осветена и „прегърната” от зеленината на парк „Св. Врач”.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK