Парче мазилка падна върху деца по време на концерт в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Парче мазилка от тавана на Драматичния театър в Кюстендил падна по време на Великденски концерт на Началното училище “Свети Климент Охридски” в града. Нелепият е станал вчера в 18.50 часа.

“Мазилката е паднала върху първия и втория ред в голямата зала на театъра. Благодаря на бога, че още във въздуха самата мазилка се е раздробила, така че не се стигна до сериозни инциденти. Към момента има двама пострадали - една жена, която е с два шева и едно детенце, което е изключително уплашено и с цицина”, каза кметът на града Петър Паунов.

По негови думи предстои веднага специалисти да влязат и да направят анализ на това какъв ремонт трябва да бъде извършен. Парчето, което е паднало върху хората е с размери 1.20 м с ширина 40 см и дебелина 2,1 см.

Веднага след инцидента е последвала незабавна намеса на присъстващите на място екипи на Спешен център и полицията. Пострадалите са транспортирани до болницата, където са обслужени и са освободени за домашно лечение. След инцидента концертът е бил прекъснат за около 4-5 минути, след което е продължил. “До това решение са стигнали преподавателите и родителите. Вижда се, че самата мазилка е здрава, така че не е имало опасност за децата”, каза Паунов.

По негови думи таванът в голямата зала на Драматичния театър не е ремонтиран от 1979 г.

До 13 май целият таван ще бъде обследван и подменен. След инцидента директорът на театъра Чавдар Ненов е подал оставка. „Това е неприятен инцидент. Аз бях в залата, станах свидетел на всичко. Благодаря на служителите от Спешен център и на полицията, които реагираха бързо. По отношение на оставката ми – аз съм човек, който никога не е бягал от отговорност. Важно е да се вземат мерки и подобни инциденти да не се случват”, каза Чавдар Ненов. Той посочи, че предстои бърза работа, за да може до 13 май театърът да стане безопасен и красив. В първия работен ден ще стане ясно каква е необходимата сума за ремонтите дейности.

Чавдар Ненов е начело на театъра от 2008 година. Той коментира, че още след стъпването му в длъжност е предприел мерки за премахването на три големи опасности за зрителите и артистите. Едната от тях е свързана с част от тавана над балкона. Изкърпена е и изгнилата сцена. Възстановен е гръмоотводът на сградата.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK