Спортна олимпиада за студенти се провежда за 12-а поредна година в Благоевград

Снимка: АУБ

Eдинствената по рода си студентска Олимпиада, организирана от Американския университет в България, ще се проведе за 12-а поредна година. Събитието включва състезания в различни спортове, сред които са лека атлетика, маратон, волейбол, баскетбол, футбол, плуване, дърпане на въже и народна топка.

Тържествената церемония по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои на 20 април. Два дни по-късно, на 22 и 23 април, ще се проведе АУБГ Олимпикс на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград.

Студентската Олимпиада тази година започва с маратон, организиран със съдействието на спортен магазин „Декатлон“. Той ще започне в 9:30 на 22 април от пешеходната алея на парк Бачиново в съботния ден. „Декатлон“ и студентският клуб канят всички жители на града – от деца до възрастни, да прекарат един слънчев спортен празник, пълен с изненади и награди, предоставени от спортната марка.

В състезанията ще се включат 800 студенти на АУБГ. Част от тях вече са заявили участието си в спортните събития, други ще се присъединят към публиката, за да подкрепят оттам колегите си. Сред присъстващите ще са и гости от университетската администрация, професори, както и жители на града.

От създаването на Олимпиадата до днес специални гости на събитието са били капитанът на националния ни отбор по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, бившият волейболист Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, световните и европейски шампиони по борба Армен Назарян и Иво Ангелов, олимпийските медалистки Евгения Раданова и Румяна Нейкова, Радослав Янков и много други, допринесли за развитието на спорта в България.

“Ние организираме събитие, каквото досега не е имало в нито един български университет. С всяка следваща Олимпиада усъвършенстваме и най-дребния детайл и включваме нови спортове в програмата. Освен популяризирането на спорта, друга цел на АУБГ Олимпикс е благотворителната инициатива. До момента събраните средства са подпомагали домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние”, споделят АУБГ Олимпикс.

“Тази година подходихме интересно и различно с малък маркетингов трик, като обявихме, че Олимпикс няма да се състои, поради липса на мотивация от страна на студентите. Това увеличи многократно интереса към турнира, а в действителност работният процес никога не е спирал”, допълват организаторите.

За осъществяването на инициативата работят 40 студенти със специфични умения, висока мотивация и опит в подготовката на събития от всякакъв тип. Те са предвидили награди за победителите във всички дисциплини и добро настроение за присъстващите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK