Мюзикълът Rock of Аges за първи път на българска сцена

Снимки: АУБ

Талантите на Американския университет в България организират пътешествие до края на 80-те години в Холивуд

Мюзикълът, номиниран за 5 награди “Тони”, “Рок завинаги” (Rock of Ages) ще се играе за първи път в България и Югоизточна Европа. Спектакълът е поставен от клуб “Бродуей” към Американския университет у нас. Чрез своя 10-и юбилеен проект младите артисти ще върнат публиката във времето на големите рок банди, които свирят дълги сола и мятат буйни коси. Премиерите на мюзикъла ще бъдат в края на март и началото на април.

Tалантите на клуб „Бродуей” ще пренесат публиката в края на 80-те години в Холивуд. Ликра, дантели и алкохол се “разливат” свободно в един от последните легендарни клубове на Сънсет Стрип, където рок звездата Стейси Джакс започва своята кариера и превръща в реалност фантазиите на купища свои фенки. Сред бушуващата лудост барманът Дрю, мечтаещ да се превърне в рок звезда, иска най-накрая да получи шанс да се качи на сцената.

Междувременно съдбата го среща с Шери, която следва неотлъчно мечтите си. Тази рокендрол приказка обаче е на път да приключи, когато немски предприемачи нахлуват в града с плановете си да превърнат Стрип-а в поредния търговски център. Ще спасят ли героите рая на рока ще покажат на публиката талантите на АУБГ.

В спектакъла участват близо 50 студенти от 9 различни държави, обединени от желанието да са част от нещо специално. Всички те се чувстват като едно семейство след месеците работа на сцената, споделя първокурсникът от Албания, Йорго Кириай, който за първи път участва в проект на клуба.

Всяко шоу е изцяло организирано от самите студенти – както режисура, хореография и музика, така и намиране на спонсори, планиране на национално турне и промотирането на самия проект.

„С мюзикъла имаш усещането, че винаги можеш да направиш нещо повече за него – да напишеш още една публикация в социалните мрежи или да се свържеш с още един спонсор. Действа стимулиращо, а страничните ефекти включват постоянно приповдигнато настроение и непрестанна повишена продуктивност“, разказва четвъртокурсничката Цветиана Захариева, която става част от клуба още през първата си година в университета. Тази година освен работата й по промотирането на мюзикъла, на нея е поверена и главната роля.

Всеки, който има желание да се впусне в приключението на Rock of Ages и да усети духа на музиката и на младите таланти от клуб “Бродуей”, ще има възможност да го направи на 21, 22, 23 март от 19:30 и 24 март от 20:00, гр. Благоевград – Театър “Д-р Карл Джераси”; 26 март, гр. София – Театър „Българска Армия” от 17:00 и 20:30; 28 март, гр. Пловдив – Дом на културата „Борис Христов“ от 19:00; 30 март, гр. Варна – Държавна опера от 19:00 и на 1 април, гр. Русе – Доходно здание от 19:00. Шоуто е на английски език с български субтитри.

Екипът, който направи възможно Rock of Ages да се осъществи у нас, е продуцентът Деница Христова, режисьорът София Волхонская, асистент-режисьорите Станислав Кимчев и Богдан Димитров, хореографите Алексия Коколиос, Богдан Димитров и Зура Перцулиани, асистент-хореографът Владислава Гайченко и вокалните директори Гергана Величкова и Ася Минкова. Актьорите, които ще влязат в колоритените рок образи, са Константин Петров, Цветиана Захариева, Георги Жан Петров, Ася Минкова, Александър Митев, Зураб Перцулиани, Амадео Гжура, Кристиян Илиев и други.

Клуб “Бродуей” (Broadway Performance Club) към Американския университет в България е създаден през 2007 г. от група студенти, запалени по жанра мюзикъл. Оттогава насам всяка година бива организирано ново представление в АУБГ. Клуб „Бродуей“ е първата трупа в Югоизточна Европа, която ще представи на сцена номинирания за 5 награди “Тони” мюзикъл “Рок завинаги”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK