Парад за Гергьовден няма да има

Снимка: Infomreja.bg

Новината съобщи премиерът Бойко Борисов

Правителството обмисля вариант мерките срещу пандемията да бъдат облечени в нов закон. Това може да стане след 13 май, за да може да падне извънредното положение. Проиграват се и различни сценарии как да се отбележи 6 май. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов, предаде НОВА.

Той обясни, че по този начин решенията на здравния министър решенията на здравния министър ще бъдат легитимни. А парад на 6 май в София няма да има. Единствените ритуали в столицата ще бъдат с военно-въздушните сили и без присъствие на хора. „Парад не може да има.Сутринта говорихме с Каракачанов

„6 май, ден на Храбростта и Българската армия, за съжаление тази година няма да може да се проведе във формата, в който се провеждаше предишните години.По този въпрос не сме имали абсолютно никакви проблеми с министерство на Отбраната. Ще има форма на отбелязване все пак, за самите училища, които ще се съберат, ще направят тържествен Марш, ще си излъчат по различни програми. Има какво да покаже българската армия по телевизионни програми за своите успехи и включително ВМА“, коментира председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Вчера президентът поиска да има публичен регистър, в който да се описва как се изразходват средствата във връзка с коронавируса. А премиерът Бойко Борисов отговори, че всичко става абсолютно прозрачно и хвърли топката към държавния глава, като заяви, че единствената непрозначност е била при процедурата за закупуването на „Грипен“-ите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK