Парад на професиите и връчване на почетни грамоти за 50-ия юбилей на НПГ „Димитър Талев"

снимки: infomreja.bg

Ученици и учители от НПГ „Димитър Талев" в петък направиха грандиозно представяне на четирите професионални направления, в които се обучават възпитаниците на школото.

На площад „Македония" в Гоце Делчев бяха изложени множество атрактивни щандове и бяха направени демонстрации на специалностите, придобити от учениците на елитната гимназия, като техника, облекло, икономика и туризъм.

Специален гост на събитието, посветено на 50-годишния юбилей на Неврокопската професионална гимназия, бе инж. Жана Техова - старши експерт по професионално образование в Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Много жители и гости на града посетиха парада на професиите на НПГ и се осведомиха нагледно какви са предимствата за учениците, които им дава училището, интересът към което расте с всяка изминала година.

Инициативата завърши с официална церемония, на която директорката Мария Георгива връчи сертификати за професионална квалификация на обучените млади хора по проект „Нова възможност за моето бъдеще“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Мария Георгиева връчи и почетни грамоти за принос в образователния процес на партньори от областта на бизнеса, неправителствени организации и общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово.

С почетни грамоти бяха удостоени и представителите на местни и регионални медии за съпричастност и коректно отразяване на инициативите, постиженията на учениците и училищния живот в НПГ ”Димитър Талев”.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK