Григор Димитров остана впечатлен от Рилския манастир

Снимки: Личен архив

Първата ни ракета Григор Димитров остана впечатлен от Рилския манастир.

„Толкова невероятно е това място. Имах възможността да посетя Рилския манастир със семейството ми и приятели. България е пълна с много история и красота, искам да видя всичко това. Къде да отида после“, попита милионите си последователи в социалните мрежи, Григор Димитров.

Той се завърна в България след участие в Аустрелиън оупън, за да отпразнува рождения ден на майка си и да прекара известно време със семейството си.

Първата ни ракета е носител на шампионските титли на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ през 2008 г. В професионалната си кариера е спечелил 8 титли от Световния ТУР на АТР /Асоциация на професионалните тенисисти/, като най-значимите от тях са през 2017 г. на турнирите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати.

За първи път се изкачва в Топ 10 на световната ранглиста на 7-и юли 2014 г. На 20-ти ноември 2017 г. достига до своето върхово постижение (3-то място) и остава на тази позиция 10 последователни седмици. До края на 2018 г., в професионалната си кариера поединично (сингъл) е спечелил 281 победи от 461 изиграни срещи и е бил общо 81 седмици сред най-добрите десет тенисисти в света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK