Панорамен асансьор осигурява достъп на хора с увреждания до сградата на Община Сандански

Снимки: Община Сандански

Панорамен асансьор за достъп на хора в неравностойно положение е изграден в сградата на Община Сандански. 

На официалното откриване, което се състоя днес, в присъствието на заместник-министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов, кметът Кирил Котев изказа благодарност към целия екип по проекта и на социалното ведомство за подкрепата.

В своето приветствие зам.-министър Иванов изказа задоволството си от свършената работа и спазените срокове. Съоръжението е по програма „Красива България” 2016 г. към Министерство на труда и социалната политика, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”  с проектно предложение „Обезпечаване на достъпна среда в сградата на общинска администрация Сандански”.

Стойността му е 133 194 лева, от които 50 % - 66 597 лева, са съфинансиране от община Сандански.

Освен асансьор, съобразен с всички европейски изисквания, порталът на община Сандански бе напълно преобразен със стъклени плъзгащи автоматични врати. Така достъпът до всички услуги на община Сандански ще бъде възможен и улеснен за всеки. 

В края на церемонията кметът Кирил Котев и заместник-министърът Ивайло Иванов първи тестваха новата придобивка, която вече е достъпна за всички граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK