Срутил се бетонов перваз от тераса едва не уби преминаващи по улица "Търговска" в Гоце Делчев

Снимки: Infomreja.bg

Нелеп инцидент със срутил се бетонов перваз на тераса в един от най-старите блокове на ул. "Търговска" в Гоце Делчев за щастие завърши без жертви и пострадали.

Днес около 15 часа са се откъртили огромни парчета от външната тераса на последния етаж в сградата, която е с изглед към централната улица.

След подадения сигнал на място незабавно е пристигнал екип на противопожарната служба в града, който е обазопасил района с лента за забранено преминаване през участъка. 

Хората от града коментират, че щастлива случайност е случилото се в неделия ден, когато магазините на търговската улица не са работили, а и потокът от хора е бил почти нулев в същия момент заради почивния ден. 

"Скоро ще започнат да падат и отломки от самата фасада, ако не се вземат спешни мерки от общината, тъй като сградата е много стара и напълно похабена вече", коментираха живеещи във въпросния блок и събралите се след инцидента случайни минувачи.

В апартамента, от чиято тераса се е срутил бетоновия перваз, живее сама пенсионерката Емилия Николова, която няма финансови възможности да възстанови щетата. 

Хората от жилищния блок, както и собственици на стари къщи с уникална архитектура се надяват започналите ремонти и санирания на сградите по централната улица "Търговска" в Гоце Делчев  да продължат.

Надеждите на обитателите от стария блок, който загрозява центъра на града, са жилищната сграда да бъде включена в стратегията за местно развитие, която ако бъде одобрена ще разполага с 8 милиона лева. Със средствата ще бъдат финансирани местни проекти на фирми, общини, читалища, земеделци и кооперации от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP20:26 - 22.02.2016
Благодаря за Поздрава,и Идеалният Епитет ЛЪЧКА ТИКВО.
лъки09:38 - 22.02.2016
ами и на майка ти путката може да ремонтират говедо мръсно
NEVROKOP05:13 - 22.02.2016
там е и на ЛЪЧКИЯ ПАТРИОТ тома спириев апартамента,да се отпусне по партиина линия някои лев за ремонта.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK