Даниела Савеклиева се срещна с представители на Китайския народен консултативен съвет

Снимка: ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева се срещна с представители на Китайския народен консултативен съвет по време на двудневното им работно посещение у нас. По време на срещите на китайската делегация в Народното събрание бяха обсъдени  инициативите „16+1“ и „Един пояс, един път“ като допълнителна възможност за засилване на инвестиционното и търговско сътрудничество с Китай. „Предимствата на България от гледна точка на законодателна рамка, икономически и инфраструктурни условия и географско местоположение правят страната ни идеално място за реализиране на бизнес възможностите, които двете инициативи разкриват”, коментира Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че такива срещи са възможност за насърчаване на контактите и сътрудничеството между Общокитайското събрание на народните представители на Китайската народна република(ОСНП на КНР) и Народното събрание на Република България.

„Обменихме полезен опит по отношение на финансовото и икономическото законодателство. Срещата имаше за цел и обмяна на мнения и опит по двустранните отношения в областта на икономиката и търговията, финансовия надзор и др., с цел запознаването на състоянието на развитието на икономиката и обществото на двете страни, задълбочаването на взаимното разбиране, насърчаването на развитието на отношенията на приятелство и партньорство”, каза още народният представител на ГЕРБ от Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK