Панайот Чанков: Ценете това, което имате!

Снимка: личен архив

Панайот Чанков е на 24 години от град Сливен. Роден е с детска церебрална парализа, но мечтае за спорт от малък. Преди 8 години започва да тренира street fitness на кварталните лостове. От тогава насам тренира във фитнес зала, занимава се също и с карате, MMA, канадска борба.

Панайот е първият човек в света, който е достигнал до втори дан, а в момента е и национален състезател по канадска борба и се готви за световно първенство. Освен това се занимава с 3D анимация, Photoshop и Autodesk.

„Когато бях малък и споделях мечтите си за професионални състезания, от останалите деца получавах осмиване и подигравки. Още тогава бях наясно с неравностойното си положение и знаех, че никой не очаква да успея. Е аз реших да превърна своите недостатъци в предимство. Не съм имал за цел да се доказвам пред никого, просто исках да бъда като останалите, но с времето разбрах, че мога да бъда дори по-добър!“, споделя в социалната мрежа фейсбук Панайот Чанков.

Посланието, което иска да предаде на околните е: "Ценете това, което имате!" Здравето, движението и силата са неща, за които Панайот се бори през целия си живот. „Повечето ги получавате наготово, но това не означава че трябва да ги похабявате. За себе си смятам, че ако не бях преминал през многобройните часове тренировки, нямаше да бъда това, което съм и да ценя това, което имам", допълва Панайот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK