Панаирът на професионалната реализация в АУБ събира рекорден брой компании

Снимка: АУБ, архив

Рекорден брой работодатели, над 60, от различни икономически сектори за двадесет и шести път се срещат със студентите от Американския университет в България (АУБ) на 3 април.

И тази година се запази тенденцията за ръст на посещаемостта. Панаирът на професионалната реализация е първият подобен, организиран от университет в Югоизточна Европа, и до днес привлича голям брой реномирани компании и студенти.

Предимство е, че те могат пряко да общуват помежду си и да научат всичко, което ги вълнува – работодателите да получат автобиографии на потенциални служители, а студентите да се ориентират за пазара на труда.

Панаирът на професионалната реализация се провежда ежегодно в Американския университет в България, а голяма част от представителите на компаниите са възпитаници на висшето учебно заведение.

Това, което привлича работодателите, обаче, е методът на обучение и получаването на американска и българска диплома, с което завършилите АУБ са изключително конкурентни на световния пазар на труда.

С целодневното събитие АУБ се стреми да подпомага студентите си в успешната им кариерна реализация – 99,8 % от възпитаниците започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането.

Повече от четвърт век Американският университет в България организира Панаира на професионалната реализация, което според президента на висшето учебно заведение д-р Стивън Съливан е „показателно за ангажираността ни да създаваме възможно най-добрите условия за учене и развитие за нашите студенти. Тя се допълва от усилията ни да осигурим отлична подготовка, за да гарантираме добро професионалното развитие на възпитаниците ни. Изпитвам огромно удовлетворение и гордост, когато чувам за успехите на нашите възпитаници. Зная, че усилията са си заслужавали“, каза д-р Съливан.

Панаирът на професионалната реализация в Американския университет в България ще се проведе на 3 април 2019 г. в спортната зала на Студентски център „Америка за България“ от 09:30 ч. и ще продължи през целия ден. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK