Музикален маратон през целия септември в Гоце Делчев

Снимка: Уикипедия

Поредица от културни мероприятия с големи концерти предстоят през целия септември в Гоце Делчев, съобщиха от общинската администрация.

Само след дни на 6. септември – четвъртък, от 18 часа на площад „Македония“ пред Дома на културата с голям концерт на благоевградския ансамбъл за народни песни и танци "Пирин" ще бъде отбелязан в Гоце Делчев Деня на Съединението.

Тази година по повод 133-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, община Гоце Делчев реши да зарадва всички жители и гости на града именно с големия празничен концерт на обичания от поколения българи от Пиринско и страната ансамбъл "Пирин".

За да бъде пълна емоцията и за да могат да се извият дълги и пъстри хора от празнуващите, организаторите са предвидило концертът да бъде на открито. Очакват се стотици хора да присъстват на събитието, с което ще бъде отбелязана една от най-важните дати в българската история.

От 17 септември започва традиционният есенен панаир, който ще продължи до 24 септември и всяка вечер на концертната сцена на панаира, който ще бъде разположен в района на бившето военно поделение /полка/ в града, ще има всяка вечер концерти на различни известни изпълнители, сред които сръбският изпълнител любимец на българската публика Бобан Здравкович, Иво Папазав – Ибряма, и още много местни изпълнители и известни фолк звезди.

Кулминацията на музикалния маратон в Гоце Делчев ще бъде на 22. септември, когато по повод Деня на независимостта на България, празничен концерт ще изнесе Държавният ансамбъл за народни песни и танци на Македония "Танец". Концертът ще се бъде от 18.00 часа на площад "Македония", съобщиха от пресцентъра на администрацията в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK