АУБ връчи дипломите на абсолвентите от 24 випуск, шапки хвърлиха бакалаври от 23 държави (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Двадесет и четвъртият випуск на Американския университет в България се дипломира днес в Благоевград. Бакалаври от 23 държави хвърлиха шапки пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса.

Церемонията беше отрита от президента на АУБ, д-р Стивън Съливан: „Зная, че за тези от вас, които се дипломират днес това е дългоочакван момент, кулминация на безброй часове работа, посветени на постигането на една изключително достойна цел - получаване на  образователна степен, което е крайъгълен камък в живота.

Днешната церемония представлява повратен момент в историята на този университет и по две други причини - тя е 24-а церемония по дипломирането на абсолвентите от степен „Бакалавър” и 15-а церемония по дипломирането на магистрите от Магистърската програма по Бизнес администрация за ръководни кадри.“

Посланик Елена Поптодорова, зам.-председател на Настоятелството на АУБ, поздрави абсолвентите от името на Настоятелството: „Скъпи завършващи, от днес вие сте сертифицирани за зрелостта си младежи. Горчиво-сладко, нали? Кара ви да се задушавате. Предпазният щит на вашата Алма Матер вече го няма. Ще останат, все пак, мястото и времето, и общността, към които да се връщате в сърцата и мислите си в моменти на опити, предизвикателства и радост. Алма Матер не са вече просто думи за вас. Означава „майка хранилка“. АУБ ще бъде винаги тук за вас.“

“Випуск 2018, ние с вас сме от едно поколение. Точно като вас и аз съм от поколението „Y”/милениум/ и фактът, че точно аз се обръщам към вас днес показва не само, че ние младите хора имаме какво да кажем. Показва също, че ако използваме нашия глас, страст и енергия имаме силата да сътворим света, в който искаме да живеем“ – обръна се към абсолвентите почетният оратор на тазгодишната церемония Росица Заимова, възпитаник на АУБ (випуск 2011 г.), класирана сред най-добрите млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на Форбс за Европа „30 под 30“ през миналата година.

Традиционна и много емоционална част от церемонията е изправянето на крака на студентите, за да благодарят на близките си за помощта и подкрепата им по време на обучението. “Вярвам, че честването на общността ви и на хората, които са ви помогнали да постигнете успех, е нещо, което ще ви помогне да бъдете успешни. Именно по този начин можете да давате обратно на общността – на вашето семейство, град и страна  - и да правите света по-добро място.” – обърна се към абсолвентите Андрю МакКлеърн от името на посланик Рубин и цялото Американско посолство. 

От името на абсолвентите реч произнесе Ася Минкова: „В свят, който жадува за полза, производителност и ефективност, ще прилагаме любовта, която сме научили тук. Тя ще ни кара да приемаме обикновеното и да търсим необикновеното“ – сподели тя.

Послание към завършващия випуск отправи и Ирена Мачева, завършваща магистърската програма за ръководни кадри на АУБ в София: „Казаха ни, че обучението ни в магистърската програма ще бъде пътуване – и така и стана. Казаха ни, че ще се разплачем, когато обучението приключи – така и стана. Казаха ни, че ще искаме да се връщаме назад отново и отново – ние вече искаме. Това, което не ни казаха е, че това пътуване ще ни отведе толкова далеч, ще ни направи много по-мъдри, уверени и широкоскроени.“

Отличник на випуск 2018 е Мегин Шехи от Албания. Тя се дипломира със специалност икономика и подспециалност математика и със среден успех от 4.00 (по четирибалната система на оценяване). Мегин демонстрира изключителни академични постижения и се дипломира с отличие по икономика. Тя кандидатства за магистърската програма по „Икономика и стратегия на бизнеса“ към Имперския колеж в Лондон и възнамерява да се развива професионално в областта на изследователската работа и изготвянето на политики.

Половината от абсолвентите на Американския университет тази година са българи, а останалите идват от 22 държави от 4 континента. Завършващите студенти идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Грузия, Украйна, Монголия, Нигерия, Шри Ланка, Виетнам. 70% от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 37%, следващите са „Икономика”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Политически науки и международни отношения”.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK