Паметник на светите равноапостоли Кирил и Методий откриха за патронния празник на Първо ОУ в Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев

С пищен и вълнуващ празник и с много гости настоящи и бивши учители и ученици, родители и жители на град Гоце Делчев за поредна година, на патронния празник на елитното Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий", изказаха дълбокото си преклонение и почит към светите равноапостоли Кирил и Методий.

По случай патронния празник на училището, в двора му бе открита невероятната скулптурна композиция на светите братя, чиито имена носи учебното заведение.

Силният дъжд и бурният вятър не успяха да осуетят красивата програма, подготвена от талантливите ученици, както и да попречат на многото гости и празнуващи да отдадат дърбоката си почит към паметта и делото на Кирил и Методий.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и местни свещеници водиха службата, с която направиха и освещаване на паметника, сътворен от професор Стефан Лютаков, който вложи цялата си любов в създаването на монумента.

На церемонията присъстваха кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, заместникът му Саид Иброш, общински съветници, много родители, приятели и партньори на училището, както и много жители на града и общината, които с интерес изгледаха цялата празнична програма и поздравиха учителския колектив с патронния празник.

А децата бяха прекрасни, въпреки дъжда те пяха, рецитираха и танцуваха от сърце и душа за празника на своето училище.

Да ни е честит паметникът на светите братя Кирил и Методий, чието дело, посветено изцяло на бъдещето, откриваме всеки ден от нашето настояще и ще преоткриваме в бъдещето.

Нека бъде  рефлектор на мисълта ни към красотата и чистотата на родното българско слово, което тук, в Първо основно училище, съхраняваме живо и безсмъртно. Нека кирило-методиевският пламък, който блести в очите ни, никога да не угасва.

Нека учениците ни приемат светлината на чистото българско слово от своите учители, защото то води уверено към „светли бъднини!, заяви с трепет и много вълнение директорът на училището, Людмила Дерменджиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK