Пакет от мерки за равенство между половете предложи СЮЗО на международно ниво

Снимка: СЮЗО

В заключителната част на проект „POWER – Европейска мрежа на жените-кметове за равни възможности в обществения живот“ представителите на СЮЗО и партньорските организации договориха пакет от мерки, касаещи подобряване условията на труд на жените.

Подписан бе мемроандум POWER – WOMEN NETWORK, с който всички партньори се ангажират да популяризират и разширяват мрежата. 

Следващите стъпки са свързани с активна работа със законодателната и изпълнителни власти на европейско, национално, регионално и местно ниво, за да се усети на практика от всички жени ефективността на Европейската политика за равенство на половете.

Проектът е финансиран по програма Европа за Гражданите и стартира на 1 ноември 2014 г. Проведени бяха шест регионални форума в Италия, Испания, Хърватска, Македония и България, фокусирани върху въпроси за равенство между половете, съчетаване на личния с професионалния живот и още други наболели теми. 

СЮЗО е реализирало успешно над  тридесет проекта в различни области на социално –икономическия живот, като по-голямата част от тях са трансгранични и транснационални. 

Членове на Сдружението на Югозападните общини са 25 общини Банско, Белица, Благоевград, Бобошево, Гърмен, Горна Малина, Гоце Делчев, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Ихтиман, Кочериново, Костинброд, Кресна, Петрич, Разлог, Рила, Сандански, Сатовча, Своге, Симитли, Сливница, Струмяни, Трекляно, Хаджидимово. 

Сдружението подготвя и реализира обществено полезни проекти с регионален характер, които допринасят за подобряване на условията на живот на гражданите на общините- членове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK