Пак срам и резил! И Евро 2016 отиде по дяволите

източник: Gong.bg, Георги Димитров

България затвори поредната врата пред себе си, като измъкна само 1:1 от Малта, в европейската квалификация, на Националния стадион "Васил Левски", пише Gong.bg.

Празните трибуни на Националния стадион бяха в унисон с мразовитото време и скованата игра на терена.

България остава с три точки от четири мача, и въпреки че игра малко по-добре, отколкото срещу Норвегия и Хърватия, и съперникът им не бе някакво страшилище.

Съвсем резонно, сега националният тим ще може само да си мечтае да играе на Евро 2016, и спокойно може да започне да се стяга за някакви други квалификации.

Малка, но гласовита агитка пък подкрепяше Малта от първата до последната минута, и постигна максимално удоволствие от спечелената точка.

Андрей Гълъбинов откри резултата в шестата минута, след груба грешка в защитата на Малта. Нападателят бе с няколко сантиметра в засада, когато Ивелин Попов центрира отляво, а Мишо Александров свали с глава към Гълъбинов, за когото остана по-лесното.

В 9-та минута отново Гълъбинов бе на стрелкова позиция, като сам успя да премине трима защитници, и излезе срещу Хог, но прехвърлящият му техничен удар мина на педя над напречната греда.

Отличен пробив на Мишо Александров не успя да намери завършек от Ивелин Попов в 14-та минута, а след корнера, Андрей Гълъбинов стреля с глава, но над напречната греда.

България не спираше да търси различни варианти да стига до вратата на гостите, който от своя страна поне не се затвориха изцяло в своето наказателно поле. Малта на два пъти опита опасни контраатаки към вратата на Владо Стоянов, но защитата на нашия тим внимаваше.

Георги Миланов намери хитро Андрей Гълъбинов в пеналта в 26-та минута, той от 12 метра опита елегантен, но силен прехвърлящ удар, само гредата спря топката да влезе в мрежата за втори път.

Чак след 30-та минута Малта се задържа за повече от минута в половината на българския отбор. В последните десетина минути и играта малко се поизнерви, а малтийците започнаха да влизат по-грубичко в единоборствата, без това обаче да създава проблеми.

След като не успяха да стигнат бързо до втори гол, по традиция националите дръпнаха спирачките, и Малта веднага се възползва. След няколко поредни атаки, гостите имаха и основателни претенции за дузпа, когато в 40-та минута Георги Терзиев игра с ръка в пеналта, но Мартин Стрьомбергсон не видя ситуацията, и не уважи протестите.

В последната минута от полувремето Мишо Александров пропусна още една възможност пред Хог, като ударът му прелетя покрай далечната греда.

Още в четвъртата минута от второто полувреме, Малта получи правото да изпълни дузпа, след като Веско Минев повали в пеналта Клейтън Файла. Самият Файла застана зад топката, и бе точен за 1:1.

Логично, след попадението за гостите, България пак се разигра, а Мицански и Маркиньос се появиха на терена.

В 61-та минута първата смяна на Любослав Пенев Илиан Мицански опита двойно подаване с Мишо Александров, но вратарят на Малта Хог изби в последния момент.

Секунди по-късно Манолев центрира отдясно, и топката по чудо не влезе във вратата. Ивелин Попов засече с глава, топката облиза гредата и стигна до стража на Малта.

Последният коз на Любо Пенев - Александър Тонев - се появи в 71-та минута, на мястото на Георги Илиев.

Точно четвърт час преди края на двубоя, България получи правото също да изпълни дузпа. Това бе санкция за удар на Роуен Мускат срещу Илиан Мицански. Мицански бе ударен в прасеца, и макар че ситуацията не бе особено тежка, реферът посочи бялата точка.

Ивелин Попов обаче стреля изключително мощно и много високо над напречната греда и не успя да изведе България напред.

Финалните 15 минути преминаха под сериозен натиск за България, и няколко невероятни пропуска пред вратата на Малта, но и късметът покри гостите, когато това им бе необходимо.

Така България за пореден път рано-рано загуби своите шансове и ще пропусне още един голям футболен форум.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK