Кметът Румен Томов награди децата с най-оригинални писма до Дядо Коледа

Снимки: Община Благоевград

Сред най-емоционалните писма бе това на Лина Джолева, която си пожела малко котенце и го получи

Кметът на община Благоевград, Румен Томов, награди децата, написали и пуснали най-оригиналните и трогателни писма в кутията на Дядо Коледа. Тази година писмата бяха над 700. С помощта на жури бяха избрани най-интересните и оригинални желания, описани от децата до Белобрадия старец.

Сред най-емоционалните писма се оказа това на Лина Джолева, която си пожела малко котенце. Тя е възпитаничка на VIII СУ "Арсени Костенцев". В писмото си детето пише, че подаръкът иска да е лично от Белобрадия старец и той да реши какъв да бъде, но, преди всичко, предпочитанията й клонили към малко котенце.

Лина бе подготвила списък от какво има нужда едно коте и стриктен график за отглеждането му. Елена Радева пък получи желания от нея професионален фотоапарат. Спасимира Иванова бе зарадвана с мечтания дрон. Младен Карабельов бе изненадан със спортни обувки, Йоана Янева – възглавнички понички, Белослава Малчева – стативи за рисуване, Христо Палестов - видеоигра "Need for speed”, една от най-популярните състезателни игри на пазара, и Габриела Христова, която влезе в роля на приказната Снежанка и помагаше на градоначалника в раздаването на подаръци, бе наградена с мечтания подарък - статив за рисуване.

И тази година сред най-съкровените желания, споделени в писмата на децата, са всички хора по света да имат здраве, надежда и радост. Трогателните думи, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на Добрия старец - да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга, да не се делят хората на бедни и богати, впечатлиха журито.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“ е инициатива на община Благоевград, която не само провокира децата да споделят с Белобрадия старец най-съкровените си желания, но и начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на Добрия старец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK