Масовият убиец от Нови Искър е убил семейството си с брадва

Снимка: БГНЕС

25-годишният мъж, който извърши четворно убийство Нови Искър, е умъртвил семейството си с брадва.

Това стана ясно от изявление днес пред сградата на СДВР.

По първоначални данни се касаеше за огнестрелно, с което е извършено убийството, но на по-късен етап се разкриха данни около престъплението.

Мъжът е правил консултации с психолог през 2015, 2018 и тази година, но няма данни за психично разстройство. Безработен е, живял е при семейството си.

Сигналът за случая е получен в 10.30 часа в СДВР, след като колеги на бащата на извършителя са направили неуспешен опит да се свържат с него и са потърсили съдействие от полицията. 

„Колегите на бащата на извършителя се се опитали да се свържат с него. След като не са успели са отишли в участъка в Нови Искър, за да потърсят съдействие. Началникът на участъка е отишъл на място. При позвъняването на вратата, самият извършител е отворил, бил е в неадекватно състояние. На въпрос къде са неговите родители, той е заявил, че са на погребение в Пловдив”, но при позвъняване, звукът от мобилния телефон се чул от вътрешността на къщата", посочи директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Момчето отворило вратата и било във видимо неадекватно състояние. Към момента е с тежко психическо разстройство.

Опитал се е да заличи следите от престъплението. Баща му е бивш военен.

По думи на съседите, хората са много добри.

Нито прокуратурата, нито органите на МВР са били уведомявани за участие на посочения човек в инциденти или за действия, за които са заведени досъдебни производства или преписки.  Към настоящия момент разследването не изключва никоя версия. На етапа няма информация за същинско психическо заболяване, което да изключва вменяемост. Предстои тепърва изясняване и разследване на причините, отношенията и евентуални проблеми в семейството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK