Стартира приемът на документи за общежитията на ЕГ и ПМГ

Снимка: Община Благоевград

От днес стартира кампанията за подаване на документи за настаняване на ученици в общежитията на Езикова гимназия и Природо-математическа гимназия в Благоевград.

Документи се приемат в сградата на Спортен интернат – Благоевград , стаи 2А и 2Б, с адрес ул. „Иван Михайлов“ №51, сутрин от 8.30 до 12.30 часа и след обяд от 13.30 до 15.30 часа. 

Комплектът следва да съдържа заявление, справки за доходите на родителите за последните шест месеца /I – VI / 2019 год., декларация по образец за имотното състояние и броя на членовете на семейството. Крайният срок за подаване на документите е 30 юли 2019 година. Списъкът с приетите ученици ще бъде обявен на 9 август 2019 г., като ще бъде поставен на видно място в Общежитията.

При разглеждане на документите, ще бъдат взети предвид и установените социални критерии. С предимство се ползват деца сираци, деца с един родител, деца с родители в неравностойно положение. Миналата година в общежитията на ЕГ И ПМГ бяха настанени 128 ученици. В момента има 14 освободени места от ученици, завършили средното си образование. Заради очаквания голям интерес към услугата, Община Благоевград има готовност за обособяване на нови стаи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK