Сайде Мекльова от Якоруда: Умишлен палеж унищожи вилата ни, страхуваме се за живота си

„Производството за умишления палеж на вилата ни, която се намира в местността Трещеник (на 20 км. от Якоруда), е образувано на 8. юни за извършено престъпление по член 330 ал.1 от НК.

До настоящия момент обаче по образуваното дело няма никакво движение,  няма установени извършители, няма привлечени обвиняеми нито пък са установени причините за пожара.

Към днешна дата прави впечатление, че разследващите и прокуратурата неглежират функциите си на ръководещ разследването орган , вследствие на което не се работи задълбочено по делото.

Семейството ни е силно обезпокоено от извършения престъпен акт спрямо нас и имуществото ни, както и от начина на водене на разследването.

След подпалването и унищожаването на вилата, ние цялото семейство се чувстваме застрашени за живота и къщата, в която живеем в Якоруда.“

Това заяви пред ИНФОМРЕЖА Сайде Мекльова, дъщеря на Тайфи Мекльов. Той стана известен в Якорудско и област Благоевград с обвинението и течащите срещу него в момента съдебни дела за продажба на метилов алкохол, заради който починаха преди години шестима мъже.

Сигналът за пожара във вилата на семейство Мекльови според полицейската справка е бил подаден в УПБЗН-Якоруда, на 7. юни в 22:15 часа.

Пламъците са унищожили покрива и цялото домакинско обзавеждане, а от самата вила са останали само отломки.

Сайде Мекльова твърди, че пожарът е предизвикан заради отмъщение от някои от водещите в момента съдебни дела срещу баща й Тайфи Мекльов, но никой до момента не е провел качествено разследване за установяване на извършителите.

„Полицаите излъгаха най-брутално, че вечерта, когато е бил подаден сигналът за пожара, са идвали в къщи да ни уведомят, което не отговаря на истината изобщо.

По това време всички си бяхме у дома - в крайна сметка живеем в 21 век, на къщата ни има звънец, имаме телефони, а всички полицаи знаят телефонния номер на баща ми, но никой нито е звънял същата нощ, нито бяхме уведомени, че вилата, в която семейството ми вложи около 70 000 лева и много труд, гори.

Когато им трябва баща ми да вземат от него пари на заем, го намират под дърво и камък, а същата нощ се оказа, че незнаеха телефонния му номер,  визирам полицаите в случая, споделя дъщерята на Тайфи Мекльов, Сайде.

До сега много мълчахме, премълчавахме и фрапиращи факти по делата на баща ми, които се водят за метиловия алкохол, но мълчанието ни беше до тук.

Призоваваме разследващите органи в най-скоро време да установят извършителите на палежа на вилата ни, както и те да бъдат подведени под съдебна отговорност за умишлен палеж и унищожаване на имущество във високи размери.

Аз като млад човек, на който тепърва му предстои да се сблъсква с житейски трудности и неволи, съм потресена от всичко, което се случва около нас и в обществото, а конкретно за течащите дела срещу баща ми заявявам най-отговорно, че той е невинен.

Въпрос на време е доказването на истината.

На последното заседание по делото срещу баща ми, вуйчото на едното от починалите момчета заяви пред съда, че са имали една стая, в която денонощно са се наливали с различни алкохоли.

Фелдшерът на Спешен център – Якоруда, също бе на делото и заяви пред съда, че същите и техните майки, които сега предявяват с люти клетви и  искове за кръвнина към семейството ни в порядъка от по 200 000 лева на човек, често са търсили неговата помощ по повод злоупотреба с алкохол. Да, мълчанието ни беше до тук“, се заканва младата дама и моли за скорошното приключване на разследването относно опожарената им умишлено вила и адекватно наказание за подпалвачите.

 

Сайде Мекльова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK