Паднали кюнци подпалиха къща във Вълкосел, мъж скочи от терасата

снимка: infomreja.bg, архив

Паднали кюнци от печка на твърдо гориво възпламениха масивна двуетажна къща в сатовчанското село Вълкосел.

Инцидентът е станал около 17 часа днес. Собственикът Рушан Келешов решил да прави зимнина и запалил печката, която била в двора на къщата му.

За беда обаче кюнците се разместили и паднали, като огънят светкавично се пренесъл към намиращите се в съседство сухи дърва и шума.

Така огънят лумнал със страшна сила и се пренесъл директно към втория етаж на тухлената постройка. В суматохата Келешов, който опитал собственоръчно да спасява имуществото си от огнената стихия, влязъл в къщата с намерение да налее вода, но се уплашил от пламъците и скочил от терасата от близо 5 метра височина.

Той е транспортиран в МБАЛ "Иван Скендеров" с изгаряния и съмнения за фрактури. 

На сигнала незабавно се отзовали доброволческите отряди от Вълкосел и Сатовча, които първи започнали да гасят пламъците. По-късно към тях са се присъединили и огнеборци от Гоце Делчев.

На мястото на пожара е и кметът на община Сатовча Арбен Мименов. В помощ на пострадалото семейство се е стекло почти цялото село.

"Къщата е останала без покрив, тъй като таванът на втория етаж е бил гредоред и пожарът за кратко го е изпепелил", коментира Мименов.

Освен Рушан Келешов, който не е женен, във фамилната къща живеят още семействата на сестра му и брат му.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Tz00:03 - 09.08.2013
Do poslednia:a ne ste li vie mekoteli,koito celuvate zadnika lainian na mimenov za ednata jalna rabota za 400-500 leva na mesec ??????Vsichki ste prosiaci! Hich da ne si misliat bedniacite,che sa se izmuknali ot bednotiata kato sa krali ot naroda/durjavata.Ako ne ot tehnite,edin den ot pristine na decata im shte iztekat.
до Сатовица и другите11:28 - 08.08.2013
Не ви ли е срам бе хора та за всичко ви е виновен общинския- за това че жената се е разгонила, че мъжете са тъпчовци, че някой се обесил, че някой си навехнал крака, че станал пожар, че вали градушка, че цената на тютюна е ниска, че в държавата не върви - еееее за всичко това мименов ли ви е виновен, аа???. Вие мразите себе си бе хора не го ли осъзнавате,че сте изтъкани от омраза, защото сте като мекотело повлияно от нечии интриги и сплетни, които рано или късно излизат на яве.
до Сатовица09:06 - 08.08.2013
боклук вълкоселски гербаджииски педераски как може бе в тоя свещен за нас празник да говорите такива глупости не видях един да съжали за семеиството или да каже как да се помогне, няма всеки злослови винаги е виновен мименов и това е
mmm08:31 - 08.08.2013
ei tapanari nikoi ne vodi na shtat ima sformiran dobrovolen otrqd vyv valkosel i slashten koito otrqd beshe na pojara i pojarniq avtomobil daren ot uj ot GERB sashto beshe tam ne govorete gluposti i kmeta sashto beshe tam na mqsto. na mqsto imashe 3 pojarni pojaranta ot valkosel ot satovcha i ot goce delchev ne govorete bez da znaete nishto

FACEBOOK