Ясен Попвасилев остава временен кмет на Община Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

„Против“ това предложение гласуваха 8 общински съветници, 14 – „въздържал се“, 17 бяха „за“

Общинските съветници не приеха предложението на групата от БСП, като извънредна точка в дневния ред, да бъде гласувана отмяната на решението на Общинския съвет, а именно - временно изпълняващ длъжността кмет на Общината, да бъде Ясен Попвасилев.

„Против“ това предложение гласуваха 8 общински съветници, 14 – „въздържал се“, 17 бяха „за“.

Като извънредна точка в дневния ред бе гласувано предложението на Давид Петров за промяна на маршрутните разписания на някой от автобусните линии в Община Благоевград.

„Приемането на тази точка бе свързано с намаляването на финансовите загуби на превозвачите, тъй като промените в общинската транспортна схема ще им позволят да кандидатстват за полагащите им се субсидии от министерството на транспорта“ - каза Давид Петров, вносител на предложението. След гласуване, бе утвърдена промяна в автобусни линии от общинската транспортна схема, както следва: Линия 1, Линия 1 А, Линия 1 Б, Линия 3, Линия 3 А, Линия 7 и Линия 7 А.

Общинските съветници приеха предложението, срокът на данъчната отстъпка от  5 % за такса битов отпадък, да бъде удължен до края на месец юни, а не, както бе досега – до края на април.

Бе прието предложението за удължаване срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз. Досегашният срок от 3 години, бе променен на 3 г. и 6 месеца.  Бе гласувано и предложението за финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

Общинският съветник д-р Владимир Таковски отправи две питания към общинското ръководство, по молба на граждани. Първото питане бе – кога в Благоевград ще започне попълване на дупките по пътищата, а второто, касаеше придвижването на велосипедисти по пътя към Бачиново, според новите противоепидемични правила.

„При положение, че има велосипедна зона по алеята, защо е необходимо това, както и поставянето на ограничителни знаци по същия този път“ – попита д-р Таковски. 

От Общината отговориха, че изкърпването на дупките по улиците в града ще стане най-вероятно от другата седмица. По отношение на велосипедистите бе обяснено, че двата знака, поставени по пътя за Бачиново, са с оглед на безопасното придвижване на всички участници в движението, което трябва да бъде съобразено и с наложените противоепидемични мерки.

На 29 май трябва да се проведе редовна сесия на Общинския съвет в Благоевград, пише БНР.

 

КОМЕНТАРИ

Ии12:49 - 12.12.2020
Безличен човек. От дълги години в политиката, нищо добро за обществото не е направил. С коронния номер е където и да отиде посочва в коя банка служителите ще си получават заплатите.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK