Засилен интерес към форума за висшето образование в Кюстендил

Снимки: Личен архив

19 висши училища и университети се представиха в областния град

При голям интерес протече форумът „Висше образование в България“, който бе организира за първи път в град Кюстендил от кариерните консултанти към ЦПЛР – ОДК, със съдействието на Община Кюстендил и РУО-Кюстендил. Събитието бе проведено в Парк хотел Кюстендил, намиращ се в подножието на красивия лесопарк Хисарлъка. Любезните домакини предоставиха конферентната зала, където гостите се чувстваха комфортно и уютно.

Във форума взеха участие 19 висши училища и университета. На оформените щандове бяха изложени информационни материали и мултимедийни продукти, където ученици, родители и учители задаваха своите въпроси на представители от университетите.

Младите хора се запознаха с условията за прием, различните специалности, начина на финансиране, и получиха от първа ръка актуална информация – брошури, формуляри на документи и др. за продължаване на обучението си в системата на висшето образование и възможностите за реализация на пазара на труда и перспективи за кариерно развитие.

Радостни сме, че успяхме да организираме едно страхотно събитие, изпълнено с усмивки и надежди за бъдещето. Надяваме се да сме помогнали на много кандидат-студенти да се насочат правилно и да открият нови възможности за висшето си образование в България, обявиха организаторите на събитието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK