ОУ "Проф. Марин Дринов" - Кюстендил, отвори врати за 430 ученици

Снимки: Infomreja.bg

Новата учебна година в едно от най-големите и елитни учебни заведения в Кюстендил, ОУ "Проф. Марин Дринов" бе открита с много емоции, усмивки и празнично настроение.

Преди старта на програмата присъстващите почетоха паметта на Ангелина Буховска - дългогодишен учител в училището, която ни напусна преди дни.

Школският двор по традиция се изпълни с ученици, учители, родители и гости, който бяха съпричастни с празника.

Тържествената част на програмата започна както всяка година с посрещане на училищното знаме и издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Р България.

Празникът бе съпътстван от богата литературно - музикална програма.

Привествие отправи директорът на школото Таня Танева.

"За сетен път училищното звънче призовава младостта на България. Скъпи първокласници, ето, че дойде най-радостния миг за вас - първият учебен ден. Вие прекрачвате прага на родното училище, а ние ви посрещаме с вълнение и ви казваме - Добре дошли!

Учете, творете, забавлявайте се, играйте, мечтайте и намерете верни приятели. В този празничен ден с вашите цветя, ние поемаме и вашите сърца. Убедена съм, че заедно ще проявим упоритост и воля, за да може в края на учебната година да се поздравим с високи резултати", каза в словото си Таня Танева.

Новата учебна година училището започва с 430 ученици, две са паралелките в първи клас и една е подговтителната група.

 

 

КОМЕНТАРИ

бббб19:21 - 17.09.2018
директора ли ще води първи клас?
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK