Момиченце от Кочериново пребори коварна болест! Нуждае се спешно от средства, за да запази зрението си

Снимки: Личен архив

12-годишно момиченце от Кочериново успя да се пребори с едно от най-коварните заболявания. Сега на Кристиана Кирилова й предстои нова битка - да запази зрението си.

Криска, както я наричат близките й, е едно красиво, умно и талантливо дете.

„До 25.09.2017г. всичко беше наред, но точно в този ден разбрахме страшната новина. Лекарите ми съобщиха, че моето дете има тумор в малкия мозък. Светът се срина върху главата ми. Веднага започнахме лечение, а седмица по-късно бяха направени две операции.

На пръв поглед всичко вървеше по план, но на контролния преглед се установи, че туморът е пораснал. Последва трета животоспасяваща операция. За съжаление, по време на операцията беше увреден нерва на дясното око. Криска разви язва на роговицата - кератит и впоследствие загуби зрението си.

Въпреки поредното тежко предизвикателство, ние бяхме обнадеждени и вярвахме, че резултатите на следващия преглед ще са положителни. 

За съжаление, контролното ЯМР потвърди, че лечението не действа, а туморът е пораснал. 

Надежда получихме от турските лекари в клиника "КОЧ", които след прегледа ни увериха, че с гама нож туморът може да бъде овладян. Благодарение на приятели и добри хора, успяхме да съберем 10 000 евро и на 16.07.2018 постъпихме за лечение в болницата. Скоро след това бяха извършени процедурите с гама нож. 

Най-после, през януари тази година получихме добри новини: РАСТЕЖЪТ НА ТУМОРА Е СПРЯН! Сега остава да победим и в битката за запазване на зрението!“, обяви майката на 12-годишното момиченце, Десислава Чанева.

За да може Криска да вижда отново, трябва да бъде направена трансплантация на роговицата през месец септември.

За целта е необходима сума в размер на 16 410 евро.

Ето как можете да помогнете:

BG34UBBS80021451625210
Банка ОББ
Титуляр: Десислава Чанева

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK