Отвориха пътя за курорта „Бодрост“

снимки: infomreja.bg

С успех приключи работата на аварийните и спасителни екипи по премахването на падналата  на 7 февруари лавина върху пътя за ски-писта „Картала“ в курорта „Бодрост“.

В момента пътят е отворен и проходим при зимни условия, а достъпът до зимния курорт е възобновен.

Цялата специализирана техника, която бе осигурена от Община Благоевград работи в продължение на два дни за отварянето на пътя.

Дейностите по премахването на снежната маса бяха ръководени от кризисен щаб в Община Благоевград, в който участваха кметът Атанас Камбитов, зам.-кметът инж. Стоян Благоев,областният управител Костадин Хаджигаев, зам.-областният управител Бисер Михайлов, представители на Планинска спасителна служба, Басейнова дирекция, „Геозащита“- Перник и общинска администрация - Благоевград.

От Община Благоевград предупреждават, че с оглед на влошената метеорологична обстановка и неблагоприятните атмосферни условия, пътят Благоевград - Бодрост е отворен и проходим, но при тежки зимни условия.

След днешния ден е образувана  нова снежна покривка, която може да предизвика затруднения в придвижването на МПС към ски-писта „Картала“ и отново да повиши лавинната опасност в района.

Хората, които имат неотложна необходимост и предвиждат пътуване към планината, нека не подценяват ситуацията  и бъдат подготвени за зимни условия, апелират от кметска администрация.
 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ РАЗЧИСТВАНЕТО НА СВЛАЧИЩЕТО ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK