Отвориха кръговото кръстовище на пътен възел "Кочериново", включването в магистралата вече е с предимство

Снимка: Infomreja.bg

Отвориха новото кръгово кръстовище на пътен възел "Кочериново".

Това стана в ранния следобед днес, когато съоръжението, изградено само за две седмици, бе пуснато в експлоатация и за кратко отпуши трафика по главен път Е-79 и магистрала "Струма". 

Километрични опашки се образуваха на магистралата край Благоевград по-рано през деня заради поредното "голямо пътуване" към Гърция за предстоящите четири почивни дни около 22 септември.

Кръстовището се преобразува в кръгово по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заради честите катастрофи в участъка.

Основната причина е опасното ляво включване в магистрала "Струма". За да вземат острия завой към магистралата, водачите трябваше да изчакат преминаващите по главен път Е-79, които бяха с предимство. 

Новата организация на движение е точно обратната. Пътуващите за магистралата вече са с предимство за сметка на движещите се по Е-79. 

Строителните дейности започнаха на 7 септември и приключиха в Деня на независимостта. Реконструкцията на пътното съоръжение струва 300 000 лева. Парите са по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция "Пътна инфраструктура". 

Крайният срок за изпълнението беше до края на септември. От АПИ обаче още в началото на ремонта обявиха, че ще направят всичко възможно обектът да бъде пуснат в експлоатация предсрочно.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK