Отвориха дарителските кутии в подкрепа на Мишо, събрани са 10 253.06 лв.

снимка: Община Благоевград

Община Благоевград организира в навечерието на коледните и новогодишните празници събиране на средства за лечението на ученика от Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий” Михаил Николов.

За целта бяха разположени специални кутии на възлови места в Благоевград.

Кампанията за Мишо бе подсилена и от поздравителни картички, които всички можеха да закупят на цена от 1.50 лв. Приходите от тях също ще бъдат използвани за лечението на единайсетокласника, като  сумите за картичките са преведени директно по сметката на Мишо.

Заедно с благотворителните кутии и картички всички събития, включени в културния календар на община Благоевград за месец декември, бяха обединени под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!”.

Благородната кауза бе помрачена от новината, че една от кутиите, разположена в сградата на Mall of  Blagoevgrad, е била открадната преди два дни.

За престъпното деяние е уведомена полицията и след проведени издирвателни мероприятия, извършителите са заловени.

В края на вчерашния ден стана ясна сумата от събраните от гражданите средства, както и справка за събраните дарения по сметката на Мишо.

Общата сума възлиза на 10 253.06 лв. В нея са включени събраните средства в кутиите за Мишо, парите от продадените картички, събраните средства от продажба на фотографии, средствата от „Благотворителният базар на Дядо Коледа“, както и сумата, събрана от инициативата „Дядо Коледа в твоя дом“.

От самото начало на кампанията преди 5 месеца за възстановяването на Михаил Николов са събрани 60 000 евро, съобщи неговия баща.

Рехабилитацията и възстановяването на Мишо продължава, сметката остава отворена за всички, които искат да дарят средства:

ОББ – Благоевград

BG25UBBS80021070542830

BIC:UBBSBGSF
Татяна Георгиева Николова-тел: 0889328033

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK