Италианската фирма "АМ шус" в процедура по несъстоятелност. Близо 150 шивачки с шанс да получат заплатите си

Снимка: Infomreja.bg

Започва процедура за откриване на производство по несъстоятелност на станалата скандално известна италианска фирма "АМ шус" в Дупница, която дължи заплати на 147 шивачки и работници, организирали серия от протести на входа на предприяитето през янари и февруари тази година.

Това отваря някакъв шанс след месеци, когато приключи съдебната процедура, шивачките да получат парите си от фонда за принудителни вземания, поясниха юристи.

Седалището на дружеството е в София и компетентният съд за разглеждане на иска е Софийски градски съд. Работодателят на шивачките от тази фирма не е на територията на България и в момента контактът с него е абсолютно невъзможен.

Въпреки това Главната инспекция по труда има събрани доказателства в рамките на контрола, който е упражнявала в предприятието, както и във връзка със съдействието, което беше оказано на работниците, за да им бъдат прекратени трудовите договори на основание неизплатени възнаграждения.

Исковата молба се изготвя на базата на тези доказателства. Припомняме, че дължимите заплати от страна на италианеца възлизат на около 97 хил. лева.      
     

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK