Отворен час за учениците от гимназията по икономика в Кюстендил

снимки: Сдружение "Пауталия на бъдещето"

По покана на директора на ПГИМ „Йордан Захариев“ – Кюстендил Таня Динева и преподавателката Емилия Атанасова, съвместно със сдружение „Пауталия на бъдещето“, в кабинет 501 се проведе отворен час на тема „Неправителствените организации не само на теория, а и на практика”.

Темите, които бяха засегнати и презентирани от сдружението, са стъпките за учредяване и регистрация на НПО, възможностите за реализиране на инициативи, организационната структура и начин на работа на неправителствените организации.

„Изключително съм щастлив, че се получи дискусия с учениците от 11 и 12 клас, инициативата бе продиктувана от това, че учениците изучават по предмета „Свят и личност” за организации като нашата. Не мога да пропусна и факта, че по-голямата част от членовете на сдружението са възпитаници на ПГИМ“, заяви председателят на сдружението инж. Огнян Атанасов.

Специално за срещата се бе върнала в Кюстендил и Ралица Терзийска, която е възпитаник на училището. В момента тя е докторант по „аграрна икономика” в УНСС и симпатизант на сдружение „Пауталия на бъдещето”. "Приятно изненадани бяхме, когато разбрамхе, че в град Кюстендил ще бъде учреден ученически съвет на общинско ниво, в който ще влизат ученици от гимназиите в града на възраст 15-17 години", сподели Терзийска.

Инициатори на идеята са учениците Глория Михайлова и Марио Емилов от 11 клас. Следващата съвместна инициатива на сдружение „Пауталия на бъдещето” и ПГИМ „Йордан Захариев” – Кюстендил ще бъде „Зелена идея в училище”. Сдружението отправя специални благодарности към директора Таня Динева и преподавателите Емилиня Атанасова, Силвия Петрова, Албена Манастирска, Стойковска и Траянова, които са бивши преподаватели.

 

снимки: Сдружение "Пауталия на бъдещето"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK