Отварят офертите по проекта за изграждане на регионално депо край Бучино

снимка: infomreja.bg, архив

Публично отварят офертите по проекта "Изграждане на регионална ситема за управление на отпадъците регион Благоевград", съобщиха от кметска администрация. От 14 часа в сградата на Общината, зала 406, ще бъдат разгледани подадените оферти за изготвяне на финансово-икономически анализ и формуляр за кандидатстване.

От 14.30 часа ще бъдат отворени офертите за изготвяне на прединвестиционно проучване, изследващо цялата регионална система за управление на отпадъци – Благоевград и изготвяне на идеен проект за всички елементи на регионалната система.

От 15 часа предстои отваряне на офертите за извършване на геоложки, хидрогеоложки и хидроложки проучвания и геодезически заснемания, а от 15.30 часа - за избор на консултант за изготвяне на цялата документация и процедирането й по Закона за опазване на околната среда /ЗООС/ и Закона за биологичното разнообразие /ЗБР/.   

Оценката ще се извърши на база най-ниска цена.

Министерството на околната среда и водите наложи глоба от 700 000 лв. на Община Благоевград за забавени процедури по стартирането на проекта за изграждане на регионалното депо за твърди битови отпадъци край село Бучино. Кметът Атанас Камбитов обяви преди време, че проектът започва от нулата. Вече е проведено учредително събрание на новото сдружение, в което влизат общините Благоевград, Симитли, Кочериново, Рила и Бобошево.

Проектът е оценен на 28, 5 милиона лева. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда“. По проекта се предвижда да бъде разширено сега съществуващото депо, както и да бъдат изградени съоръжения за предварително третиране на отпадъците и площадка за компостиране. „Ще настояваме да бъде финансирано и изграждането на обходен път като прилежаща към обекта инфраструктура“, каза Камбитов.

Амбицията на общинското ръководство е да се вмести в сроковете, определени от МОСВ, и до края на годината да подаде всички необходими документи за стартиране на проекта. „Това ще даде възможност в началото на 2014 г. да започне изграждането на депото. Ако се забавим със строителството, има реална опасност Общината да бъде изправена пред фалит“, предупреди градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK