Отварят медицински кабинет в училището в ромския квартал в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Целта е да се намали натоварването на Спешен център и личните лекари

От днес отваря медицински кабинет, който ще се намира в училището в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил, който е осигурен от Общината. Там медицински сестри ще могат на място да извършват необходимата консултация на жителите от квартала.

Целта е да има медицински специалисти постоянно, за да не се налага за всяко мерене на температурата или кръвно налягане да се натоварват екипите на Спешен център.

„В момента е изключително натоварването и на личните лекари, и на медиците в спешното. Десетки хора всеки ден със симптоматика преминават през болницата. Снимки се правят постоянно, за да внимава да няма пневмония.

Цялата ни здравна система е поставена под натиска, не трябва да позволяваме тя да рухне. Отново моля, нека да не бъдем част от този панаир на безотговорността“, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов, който отправи апел и към абитуриентите.

„Вече започнаха тържествата във връзка със завършването на нашите млади приятели. Нека да направим така, че тези тържества действително да бъдат празници, а не места, които след това да ни изпращат в болниците. Струпването в затворените помещения, емоциите след това в нощните клубове, също са предпоставка за сериозно повишаване на заболеваемостта. Вниманието трябва да бъде наше“, заяви още Паунов.

Той беше категоричен, че ромският квартал „Изток“ ще бъде под карантина, докато там не престане да има положителни проби. На разположение са и силите на жандармерията, за да се спазват всички наложени мерките за ограничаване на заразата от коронавирус.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK