Окръжен съд - Кюстендил, с дарение към Дневния център за деца с увреждания

Снимки: Община Кюстендил

След благотворителна кампания в съда бяха събрани средства, с които бяха закупени пособия за Трудотерапия

Съдиите и служителите от Окръжен съд – Кюстендил, направиха отново жест за подкрепа към децата от Дневен център за деца с увреждания „Вяра, Надежда, Любов“ – Кюстендил. След благотворителна кампания в съда са събрани средства, с които бяха купени десетки пособия за работа в часовете по Трудотерапия- комплекти от цветни картони и листа, креп хартия, пясъци за декорация, темперни бои, пастели, пластилин, флумастери, лепила и др.

Всяко едно от 23-те деца, които посещават Дневния център получиха и по торбичка с лакомства и украшение за семейната трапеза, оставени от Дядо Коледа под елхата в Съдебната палата.

Дарението бе връчено от председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова, на директора на Дневен център „Вяра, Надежда, Любов“, Красимира Ботева.

„След като през март всички служители на Окръжен съд и Районен съд в Кюстендил подкрепиха кампанията на Дневния център за купуване на столче за баня, за едно от децата, в дните преди Рождество Христово разбрахме, че в центъра имат нужда от подкрепа за осигуряване на материали за часовете по „Трудотерапия“. Всички съдии и служители на Окръжен съд дариха лични средства и купихме материали, от които децата имат нужда. Донесохме и лакомства от Дядо Коледа.

Знаем, че трудотерапията увеличава самосъзнанието и вярата в собствените възможности, развива социални умения, партньорство с терапевта и по-добра комуникация с останалите творящи. Развива се търпение и удоволствие от постигнатите резултати. Желая здраве и пълна с хубави емоции 2021 година, на всички деца и техните семейства, и на служителите на Дневен център „Вяра, Надежда, Любов“, каза председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Съдия Братанова награди и децата от центъра, които участваха със свои творби в Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил, и районните съдилища в Кюстендил и Дупница. Техните работи бяха изложени във фоайето на съда, редом с творбите на победителите в конкурса.

„Вълнуваща и незабравима ще остане днешната среща на екипа и децата от центъра с председателя на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова. Благодарим за топлото отношение към децата и за проявената благотворителност. Дарените пособия ще бъдат много полезни за часовете по арт и трудотерапия. Надяваме се срещите ни да продължат и през 2021 година“, каза директорът на Дневен център „Вяра, Надежда, Любов“ Красимира Ботева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK