Отварят животинския пазар за продажба на разсад в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Продавачите и купувачите с маски, ще се дезинфекцира на всеки час

3-ма души продължават да бъдат болните от коронавирус в Кюстендил. Двамата пациенти, на които се изчакваха пробите вчера, са отрицателни. Има леко влошаване в състоянието на възрастния пациент, който е на 82 години. Той за съжаление има и много други заболявания, екипът решава какво да бъде предприето. Надявам се да има здрави сили. Що се отнася до пулмологът д-р Попов, първата му проба е отрицателна, в началото на следващата седмица ще му бъде взета нова проба, обяви на пресконференция кметът Петър Паунов.

66 са поставените под карантина в община Кюстендил, на други 151 тя е изтекла. 19 сигнала са обработени през изминалото денонощие, те се отнасят за доставки на храни и медикаменти.

„Идва сезон, в който се засаждат градините и имаме многобройни сигнали от наши съграждани, че са производители на зеленчуков разсад и овощарски. В тази връзка идващата седмица, при спазване на всички изисквания, ще позволим отварянето на животинския пазар, като зеленчуков такъв, но само за продажба на разсад.

Всичко производители на разсад до вторник вечерта трябва да подадат заявките като посочат трите си имена, адрес и телефон за контакт.

Кметът Петър Паунов уточни, че на животинския пазар могат да бъдат разположени около 40 маси при спазване на всички хигиенни изисквания и отстояние. Ако заявките са повече ще бъде изтеглен жребии, който ще определи номерата и един ден ще излизат едните номера, а на следващия – други.

Там и продавачите и купувачите ще бъдат с маски. На всеки час продавачите ще дезинфекцират собственоръчно масите под контрола на общинското звено. В края на деня ще се дезинфектират отново всичките маси, за да могат на другия ден да излязат отново производителите на разсад, обяви още кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK