Отстраниха Веселинка Дурчова от конкурса за секретар на Община Банско

снимка: infomreja.bg, архив

Александър Рупчин е единственият кандидат за секретар на Община Банско, става ясно от публикувания днес списък на допуснатите за участие в конкурса.

Другият кандидат за длъжността - Веселинка Дурчова, която заемаше поста в екипа на екскмета Александър Краваров, отпада от надпреварата, е решила конкурсната комисия, председателствана от заместник-кмета Сашка Въчкова.

Мотивите на комисията са, че Дурчова е заемала досега длъжността и трудовото й правоотношение е прекратено по взаимно съгласие срещу уговорено и изплатено обезщетение, считано от 19 декември миналата година. 

"Отстраняването ми от конкурса е в нарушение на Закона за държавния служител, тъй като няма такава клауза да не ме допуснат до участие само заради това, че досега съм била секретар на Община Банско", коментира пред ИНФОМРЕЖА Веселинка Дурчова. Въпреки това тя не смята да обжалва решението на комисията.

Конкурсът ще се проведе чрез представяне на концепция за стратегическо развитие на тема "Организация на административната дейност в общинска администрация - Банско във връзка с развитието й като община от съвременен европейски тип". Крайният срок за представяне на концепцията е 20 февруари.

Единственият кандидат, който ще се бори за секретарското място - Алесандър Рупчин, е управител на мебелната фабрика "РУПЧИН И СИНОВЕ" ООД. Рупчин бе кандидат-съветник на местните избори през октомври миналата година в листата на сдружение „Бъдеще за община Банско”, което подкрепи кандидатурата на Георги Икономов на кметския балотаж в Банско. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK