Цехът в ТЕЦ „Бобов дол“ отново работи, 2 екипа тестват работниците

Снимка: Infomreja.bg

След направена дезинфекция работният процес е възстановен

Машинният цех в ТЕЦ „Бобов дол“, където бяха установени 10 работници с COVID – 19 отново работи. Той беше затворен до 12 часа днес, уточни пред ИНФОМРЕЖА, областният управител Виктор Янев. На мястото е направена пълна дезинфекция, като работния процес ще продължи при строг филтър на всеки един от служителите.

Както вече съобщихме, през последното денонощие бяха установени 13 положителни проби на коронавирус в област Кюстендил, като 10 от тях са на работници от ТЕЦ - а. Останалите са на две деца – на 3 и 5 години, и на съпругата на първия заразен, който е от село Ресилово. Положителните проби идват след изследване на 70 лица, които са били в контакт с първия заразен.

„Веднага след като станаха ясни резултатите предприехме мерки. Евакуираха се всички работници от машинния цех, които са около 100, и той беше затворен до 12 часа днес. След направена дезинфекция работният процес беше възстановен. Изследвания са взети на всички контактни лица, сред които е и шофьорът, който е извозвал заразените служители от селата Ресилово и Сапарево до ТЕЦ-а. Пробата на него е отрицателна. В момента продължават два екипа на РЗИ – Кюстендил, да вземат проби на работниците“, уточни още Виктор Янев.

По негови думи на служителите ще се мери всяка сутрин температурата, те ще влизат само с работни костюми и ще бъдат подлагани на пълна дезинфекция. Засега няма опасност от разпространение на заразата, категоричен беше областният управител.

В селата Ресилово и Овчарци, където живеят заразените с коронавирус, се извършва в момента дезинфекция. Търсят се и други контактни лица на заразените. Всички установени лица с КОВИД – 19 са под карантина, уточниха от областния оперативен щаб в Кюстендил.

До този момент случаите на COVID-19  в област Кюстендил са 51, като ТЕЦ „Бобов дол“ бе определен като едно от огнищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK