В Гоце Делчев честваха храмовия празник на църквата „Рождество Христово“

Снимка: Infomreja.bg

Традицията се поставя още с първата копка на храма

И тази година храмовият празник на църквата в новия квартал на Гоце Делчев беше отбелязан с тържествена литургия и курбан. Много бяха миряните, които се стекоха във все още строящия се храм „Рождество Христово“.

„Правим курбан още от полагане основите на храма през 1999-а година. И този път месото беше хубаво, а и добре го приготвиха готвачите. Отец Ивайло го спя, както си му е редът. Що народ днеска се източи! И кметът Москов беше тук!“ - казва Атлаза Щерева, жената, която е най-тясно свързана с историята на храма.

Възрастната леля Атлаза от сърце се радва, че строителството напредва и вече му се вижда краят. На втория етаж е сложено скеле и щом времето се стопли, той ще бъде измазан. Напролет ще бъде направена и външната облицовка. „Да дойдат хора и от други места, от София също, та да видят каква църква сме направили!“ – завършва тя.

Сградата като цяло не е завършена, но вече трета година храмът „Свети Лука Кримски и Симферополски“, който се намира в нея, посреща миряните. Всяка сутрин и вечер тук има служба и много хора идват да се помолят пред иконата на свети Лука.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK