Отслужиха молебен за здраве в храма „Покров Богородичен“ в Дупница

Снимки: mitropolia-sofia

Белоградчишкият епископ Поликарп благослови миряните в храма, които се преклониха пред иконата на Света Богородица – „Скоропослушница“

Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи молебен за здраве в храма „Покров Богородичен“ в Дупница. На молебена бе донесена и иконата на Света Богородица – „Скоропослушница“, предоставена за тържествените богослужения от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, за благословение и духовна подкрепа на вярващите.

По време на вечернята свещеник Илия Дичев бе удостоен с офикията протойерей, като получи поздравления за усърдната духовна грижа за енорията от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, предадени от неговия викарий, с пожелания за достойна, смирена и благодатна служба.

В своята проповед Негово Преосвещенство епископ Поликарп благослови и поздрави духовенството, певците и всички миряни в храма от името на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, като припомни, че Пресвета Богородица благославя и подпомага духовно целия човешки род.

Викарият на Софийския митрополит призова всички християни да се поучат от нея и от родителите на Пресветата, та както те дават дъщеря си „да се учи и да бъде част от Божията благодат и сила, така и всеки един от нас да възпитава своите деца във вярата и в добродетелите, за да имат те цел в живота и да придобият не само материалното богатство, но и от Бога благодат въз благодат. Да намерят онова, което е потребно на всеки – да бъде преди всичко човек и след това да се изгражда като духовна личност.“

В отговор иконом Георги Паликарски отправи своята синовна благодарност на Негово Светейшество патриарх Неофит и на неговия викарий епископ Поликарп за благодатната служба и молебен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK