Отслужиха литургия в храма „Св. вмчк. Димитър” в с. Копиловци

Снимки: Св. Митрополия

Молитвено участие в литургията взе и кметът на селото Мирослава Костадинова

На 19.09.2020 г. бе отслужена св. литургия в храм „Св. вмчк. Димитър”, с. Копиловци, Кюстендилска духовна околия. Св. литургия бе оглавена от Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение със свещеник Иларион Стоянчов, председател на храма. 

Клиросното пеене оглави иконом Светослав Григоров, председател на храм „Успение Богородично”, гр. Кюстендил. Молитвено участие в литургията взе и кметът на селото Мирослава Костадинова.

В литургията бе включена и заупокойната ектения, по време на която бяха споменати блаженопочиналите български патриарси, архиереи, свещеници, дякони и монаси, както и блаженопочиналия Видински митрополит Дометиан ‎(1932-2017), който е изпълнявал послушания в Софийска света митрополия - от 1 септември 1969 г. до 1 ноември е 1970 г. е неин протосингел, а от 1 април 1983 г. до юли 1987 г. е викариен епископ на блаженопочиналия  Софийски митрополит и патриарх Български Максим ‎(1912-1914) с титлата Знеполски, и  който на 18 септември преди три години – през 2017 г. се представи в Господа.

След отпуста на св. Литургия архимандрит Исаак произнесе слово във връзка с Апостолското и с Евангелското четива, полагащи се за събота подир Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен. Архиерейският наместник  поздрави  председателя на храма и църковното настоятелство за труда, който полагат в него. Същият благодари на събралите се християни за това, че в съботни ден са отделили време да посетят храма и заедно да отправят молитва към Всеподателя Бога.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK