Отслужиха Архиерейска света литургия в храма „Успение Богородично“ в Кюстендил

Снимки: patriarshia.bg

Отслужиха Архиерейска света литургия в храма „Успение Богородично“ в Кюстендил. С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който посети Кюстендил, за да преподаде благословението и благопожеланията на Негово Светейшество патриарх Неофит на свещенството, вярващия народ и жителите на Кюстендил.

В светата Литургия съслужиха иконом Генади Генадиев, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, протойерей Светослав Григоров, предстоятел на храма, протойерей Иван Янчовичин, протойерей Даниил Хаджийски, свещеник Иларион, йеродякон Вартоломей, дякон Георги Читалов и дякон Лука Китин.

Клиросното пение бе оглавено от ставрофорен иконом Венцислав Шияков и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, а песнопенията на светата Литургия от смесения църковен хор при митрополитския храм.

След светата Литургия, епископ Поликарп поздрави свещенството и народа, и пожела достойно да се изградят като истински Божии чеда в добродетелност, вяра, надежда и любов.

Епископ Поликарп поздрави духовенството и присъстващите благочестиви християни от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, както и достойно отбелязване и празнуване на Рождество Христово и предстоящите новогодишни празници.

Той прочете благодарствено писмо от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит към ставрофорен иконом Венцислав Шияков, досегашен предстоятел на храма, като с това му благодари за досегашното достойно служение и отговорно отношение към църковните дела. От името на Негово Светейшество, епископ Поликарп му поднесе нагръден кръст за благословение и поощрение в доброто и полезното.

На светата Литургия присъства кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, както и много вярващи православни християни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK