Отслужиха архиерейска света Литургия в храма „Успение Богородично“ в Бобошево

Снимки: mitropolia-sofia.org

С благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Успение Богородично“, гр. Бобошево, бе отслужена Архиерейска света Литургия.

Златоустовата света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, иконом Димитър Димитров, иконом Стефан Костов, свещеник Георги Георгиев, свещеник Румен Дивилски, свещеник Костадин Бошняков, свещеник Георги Гелов, свещеник Иван Айдаров, свещеник Дамян Деянов, както и дякон Лука Китин, дякон Георги Читалов и дякон Димитър Николов.

Клиросното пение бе изпълнено от свещенослужители и църковни певци от гр. Дупница и околията.

Тържественото богослужение бе уважено от г-н Крум Маринов, кмет на община Бобошево, заместник-кметът на общината, председателят на Общински съвет – Бобошево, които и посрещнаха своя гост пред храма, по стародавна традиция с хляб и сол.

Празникът в бобошевския храм бе почетен и от г-жа Радослава Чеканска, народен представител в 44-то Народно събрание на Република България.

След светата литургия епископ Поликарп поздрави архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия, свещеник Атанас Григоров, енорийски свещеник на енорията в гр. Бобошево, свещенството и благочестивия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела лек и спасителен пост, достойно служение и дни изпълнени с радост и мир.

Епископ Поликарп подчерта пред изпълнения с народ храм, че в тези великопостни дни, нашият живот трябва да бъде съобразен с прошката, смирението, духовната и телесна чистота, чрез които да възрастваме като достойни Божии чеда и последователи.

Приветствие към епископ Поликарп от името на официалните лица, църковното настоятелство, кмета и жителите на Бобошево поднесе енорийският свещеник Атанас Григоров. Епископ Поликарп бе поздравен и от кмета на Бобошево и председателя на общинския съвет, които поднесоха и дарове на Негово Преосвещенство в знак на уважение и благодарност за посещението.

На всички присъстващи в храма на светата Литургия епископ Поликарп раздаде от името на Негово Светейшество икона с образа на Спасителя за благословение и спомен от богослужението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK