Отровното трио не иска диалог с управляващите, протестите продължават

Източник: БГНЕС

Арман Бабикян: Нямаме намерение да се откажем

Управляващите наистина са ангажирани през последните 80 дни да броят протестиращите, колко са днес и колко са утре. С това се занимаваха през по-голямата част от август, защото знаят, че гражданите пътуват и са в отпуска, а присъстващите на площадите стават по-малко, заяви пред БНР Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио по повод думи на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, че протестът заглъхва.

"Но август мина и бързо им доказахме на 2 септември, че над 100 000 души се събират в центъра на София още при първото т.нар. Велико народно въстание, на 10-и отново, 22-ри отново, така че това скромно тяхно преброителско успокоение, че хората на площада са много или малко, не променя исканията на гражданите, нито силата на протеста - ако това е надеждата им, изключително бъркат", подчерта Бабикян.

Според него Даниела Дарикова поставя себе си, премиера Бойко Борисов, когото представлява, и управляващата върхушка в тази позиция - на яснотата на хора, които знаят, че не са желани от българските граждани, но те са си решили, че имат някаква специфична отговорност, с която никой друг не може да се справи, със здравната, социалната и икономическата криза, с политическата криза, а в страната експертите са изчерпани.

"Усещането за това, че светът започва от някого и свършва с него, е някак си политически дебилно. Нищо няма да спре, нито ще се промени особено, ако от благочестивите управляващи от върхушката решат най-после да си тръгнат, защото никой не желае да бъде управляван от тях", коментира Бабикян, който настоя, че "не е уморен и няма да се умори" от протестите.

По повод предположения, че т.нар. Отровно трио се готви да основе партия, Бабикян заяви, че не е готов да отговори на този въпрос.

Т.нар. План за България на Триото представля 5 хоризонта за развитие на страната ни, в рамките на които предложихме възможност на всички българи, включително в чужбина, да дадат своето ноу-хау, своите предложения, така че мечтата за добра и състоятелна България да бъде създадена с усилията на всички, каза още той.

И допълни, че 60-70 дни се дискутира въпроса дали Отровното трио трябва да създаде партия: "Не мислим, че този протест е мястото за реализация на нещо такова, този протест е на всички граждани, които имат желание тази мафиотизирана върхушка да си отиде. Затова не смятаме, че е важно сега да се обяснява кой какви намерения има, всеки има право да участва във всякакви партийни и политически проекти. Бих призовал хората да се политизират, защото този протест е политически. Да, не е партиен, но е политически, хората често бъркат тези две неща", заяви Арман Бабикян.

Не искаме да водим диалог с управляващите, подчерта той и допълни, че протестът няма да спре. 

"Очаквайте и следващото Велико народно въстание, нямаме намерение да се откажем. Не живеем във феодална България и не желаем да живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда с джипка", отбеляза още той. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK