Поголовно тровят кучета в Сандански, Кюстендил и Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

В РУ-Сандански, е получен сигнал за това, че за времето от 10:40 часа до 11:00 часа в неделя, край село Дебрене, е са умъртвени две кучета от неустановена порода.

За случая е уведомена Районната прокуратура в града.

Подобни случаи са регистрирани и в Кюстендилско.

2 сигнала за умъртвени кучета са получени във вчерашния ден и в Бобов дол. Още 2 кучета са били отровени и в с. Ресилово.

Местопроизшествията са посетени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства в РУ - Бобов дол и РУ - Дупница.

През миналата седмица, въпреки че Гоце Делчев е град, в който не се срещат често бездомни кучета, на пазара и центъра в града също бяха отровени 3 кучета.

Животинките агонизираха пред погледите на десетки граждани и деца. Жители на града даже се опитаха да помогнат на домашните любимци, пуснати или изпуснати от техните собственици, но не успяха тъй като отровата бе много силна и буквално за минути животните умряха пред погледите и камерите на телефоните на десетки граждани.  

Кой трови кучетата в Гоце Делчев е въпросът, който си задават все още след показното отравяне на трите кучета за два дни неврокопчани, въпреки че много от тях знаят отговора, но не смеят да изкажат на глас извършителите и институцията.

Същия ден жена от Гоце Делчев качи клип на две от агонизиращите отровени кучета в интернет.

По нейни думи тя е била предупредена от полицаи веднага да свали клипа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK